Matematik

Fordoblingskonstant og Halveringskonstant

12. januar 2011 af xEmiilx (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.

Jeg er fundstændig på bar bund når det kommer til Fordoblingskonstant og Halveringskonstant, jeg har læst rundt omkring på nettet omkring hvordan man regner det ud, men jeg forstår det ikke de skriver noget omkring T2 og log?

Det skal siges at de andre ting inden for Eksponentielle funktioner har jeg godt styr på :)

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af NejTilSvampe

 T2 er fordoblingskonstanten.

T½ er halveringskonstanten, det gælder selvfølgelig hhv. for aftagende og voksende eksponentiellefunktioner.

T2 = log(2) / log(a)   hvor a er   y = b*a^x

T½ = log(½) / log(a) = -log(2) / log(a) = -T2

log er en logaritmefunktion. Den har den egenskab at hvis du har    log(n^x) = x*log(n)  Den hiver eksponenten ned så at sige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Fordoblingskonstanten er givet ved:

T2 = log(2)/log(a)

Halveringskonstanten er givet ved:

T1/2 = log(0,5)/log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af NejTilSvampe

 underligt, mig og Anxyous skrev åbenbart på samme tid, så nu står der at der kun er 1 svar selvom der er 2 :p 


Svar #4
12. januar 2011 af xEmiilx (Slettet)

 Hvad er T1/2? og log a og alt det der hvor finder jeg det henne?

I må meget gerne skære det ud i pap :)


Svar #5
12. januar 2011 af xEmiilx (Slettet)

År                                 1997        1998            1999              2000         2001         2002          2003

Antal i tusinde            36,5         44,1             45,3               48,4           48,1          50,2            50,6

Det skema har jeg fået stillet til rådighed, kan i forklare det med udgangspunkt i det skema :)


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant og Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.