Kemi

Partialtryk - hvordan ??

12. januar 2011 af Sajad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej i en opgave bliver der stillet følgende:

I en beholder findes 0.76 mol H2g ; 0.58 mol CO2g ; 0.15 mol H2Og og 0.58 mol COg
trykket i beholderen er 1.010 bar

C) beregn partialtrykket for hver af de gasser i beholderen

D) beregn reaktionsbrøken Y

E) Beregn ΔG for den givne gasblanding ved 440 grader celcius

F) kan reaktionen forløbe i den angivne retning?

G) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen ved 440 grader celcius

Jeg er pt. helt på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af dnadan (Slettet)

Hint: Idealgas ligningen


Svar #2
12. januar 2011 af Sajad (Slettet)

p*v=n*r*t
 

Jeg har jo ikke volumen eller temperaturen


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

For partialtrykkene gælder

P1V = N1RT   , P2V = N2RT    ,     P3V = N3RT ,

og der gælder at det samlede tryk er lig med summen af partialtrykkene, så

P = P1 + P2 + P3 = (N1 + N2 + N3)R·T/V

Da P er kendt, og da N1, N2, N3 kan beregnes, kan T/V dermed bestemmes, og dermed kan partialtrykkene bestemmes:

P1 = P·N1/(N1 + N2 + N3) , og tilsvarende for P2 og P3 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2011 af mathon

                                  px·V = nx·(RT)

                                  p·V = n·(RT)

hvoraf
                                  px/p =(nx/n)

                                  px = (nx/n)·p          partialtrykket er molbrøken af trykket


Svar #5
13. januar 2011 af Sajad (Slettet)

Ah på den måde ! Mange tak
 

Jeg tror, jeg er med. Men i skriver jo noget forskelligt Andersen11 og Mathon, eller er det mig der vrøvler?.

Kunne i evt. komme med et eksempel ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. januar 2011 af mathon

vi skriver det samme
udtrykt lidt forskelligt

    samlet antal mol
                                      n = 2,07 mol

    partialtryk:
                                    H2:       (0,76/2,07) · (1,010 bar) = 0,371 bar
                                    CO2:    (0,58/2,07) · (1,010 bar) = 0,283 bar
                                    H2O:    (0,15/2,07) · (1,010 bar) = 0,073 bar
                                    CO:      (0,58/2,07) · (1,010 bar) = 0,283 bar
 

                               


Svar #7
13. januar 2011 af Sajad (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Svar #8
13. januar 2011 af Sajad (Slettet)

Når jeg skal beregne reaktionsbrøken for denne reaktion: H2g + CO2g --> H2Og+COg

 har jeg sat den op således: [H2O]*[CO]/[H2]*[CO2] = Yc

Skal jeg bruge denne formel [A]=n(a)/V

Hvis ja, så kender jeg jo ikke volumen


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2011 af mathon

...brug partialtrykkene...


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2011 af leiflink (Slettet)

til at finde volumen ?


Skriv et svar til: Partialtryk - hvordan ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.