Matematik

andengradsligning

13. januar 2011 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c , når andengradsligningen 

ax^2+bx+c=0 a ≠ 0 

har netop én løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Gå ind på denne hjemmeside og vælg matematik og andengradspolynomier:

http://www.frividen.dk/

Det kan hjælpe dig på vej :-)


Svar #2
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 det er kun for folkeskole ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv løsningsformelen for 2.grads ligningen

Størrelsen under √skal være 0

opstild ligningen og isoler a eller c

så har du en sammenhæng mellem dem


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Diskriminanten = b^2-4ac

Hvis netop een løsning skal diskriminanten være = 0

(står i din mat.-bog)

b^2 - 4ac = 0

4ac = b^2

ac = (b^2) / 4
 


Svar #5
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 er det sammenhængen  ? Krabasken ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Yes


Svar #7
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 thanks


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.