Fysik

Ellære

13. januar 2011 af desna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder:

Beskriv sammenhængen mellem radius, r og den effekt P, der afsættes i ledninger? 

El er ikke lige min stærke side, så er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Effekten er f.eks.

P = U2 / R

hvor R = σ l / a

og a = π r2

Dette kan sættes sammen til en sammenhæng mellem r og P. Vi forudsætter, at spændingen U, længden l og den specifikke modstand er den samme, selv om vi tager en tykkere eller tyndere tråd.


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.