Matematik

Integral

13. januar 2011 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kære Alle,

Hvorfor bliver ∫((x2)-(2/√x)) = 1/3x3-4*√x ?

Jeg forstår godt, hvorfor det bliver til 1/3x3..

Men hvor kommer "-4*√x" fra?

Mvh
Julius


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af NejTilSvampe

 √x = x0,5

1/np = n-p =>

1/√x = x-0,5

hjalp det? Få styr på dine potensregneregler.


Svar #2
13. januar 2011 af jalh (Slettet)

 vil det så sige, at man godt kan skrive 1/3x^3 - 4*(-0,5)*√x? - det er bare ikke logisk for mig, da √x så bure blive 1/2*√x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2011 af NejTilSvampe

 ikke sikker på jeg følger dig der.. 

Det du gør er at du siger 

∫((x2)-(2/√x))dx = ∫((x2)-(2x-0,5)dx    husk dx når du skriver integraler op.

Men pointen ved det her er at nu slipper du for kvadratrodstegnet, og du kan nu bruge din regel for integration af potenser:

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k

Håber det var til at forstå, ellers spørg igen =)


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.