Matematik

ligning

13. januar 2011 af sabinepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg sidder fuldstændig fast med denne her og mangler lige et par friske øjne til at hjælpe mig videre... Hvis der skulle sidde en der kunne hjælpe, vil jeg meget gerne have det sådan lidt trin for trin... på forhånd tak

2(5-x)-3(4+2x)=14


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Gang ind i parenteserne, og træk så sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2011 af dnadan (Slettet)

Gang ind i parentesen ved at bruge reglen

a(b+c)=ab+ac

Herefter gælder om at isolere x, dvs. saml alt der har med x at gøre på fx venstre side, mens alt andet samlet på højresiden. Til sidst deles der på begge sider med tallet foran x.

Som eksempel
 

3(4-x)=9

<=> Der ganges ind i parentesen

3*4-3x=9

<=> Der reduceres

12-3x=9

<=> 12 fratrækkes på begge sider

-3x=-3

<=> Der deles med -3 på begge sider.

x=-3/-3=1

For at tjekke om x=1 er en løsning, indsættes dette da i 3(4-x)=9 => 3(4-1)=3*3=9, dvs denne passer.

Håber dette mindre eksempel kan give et hint om hvordan en sådan opgave løses.


Svar #3
13. januar 2011 af sabinepigen (Slettet)

Det kan være det måske er lettere at vise hvad jeg har gjort sådan at i måske kan se hvad jeg gør forkert...

2(5-x)-3(4+2x) = 14

Jeg ganger ind i parantesen

(10-2x)-(-12-6x) =14

jeg hæver parantesen

10-2x+12+6x=14

lægger sammen

22+4x=14

samler x'erne

4x = 36


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.