Matematik

Integration af cos

15. januar 2011 af pura (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen, der har en snedig metode til at beregne:

∫cos(at)dt

Jeg kan ikke rigtig se hvad man skulle substitutiere, hvis man skulle bruge den metode, eller hvordan man skulle bruge partiel integration :/. Er der nogen, der kan give et hint?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at den afledede af sin(x) er cos(x).

Her er a en konstant, der atages forskellig fra 0, så

∫ cos(at) dt = ∫ (1/a)·cos(at) d(at) = (1/a)·sin(at) + k .

Eventuelt fortages substitutionen u = at , du = a·dt , dt = (1/a)·du .

Resultatet kan eftervises ved differentiation, idet

(sin(at))' = cos(at)·(at)' = a·cos(at)


Svar #2
15. januar 2011 af pura (Slettet)

Okay, mange tak :)

Har du kigget på det andet spørgsmål, som jeg har oprettet. Den med kædereglen?


Svar #3
15. januar 2011 af pura (Slettet)

Btw, hvordan ved du, at man skal gange med tallet (1/a), når man differentiere med hensyn til at. Er der en regel for det eller er det bare et trick, du benytter dig af?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det følger af reglerne for differentiation af en sammensat funktion, således som det er angivet i #1.

Der er ikke tale om at differentiere med hensyn til (at), men derimod om at integrere med hensyn til (at) .

Man dividerer med a og ganger med a i samme integrand og benytter, at a·dt = d(at) .


Svar #5
15. januar 2011 af pura (Slettet)

Ja, integrere, my bad...hmm, hvad nu, hvis der havde stået e^t i stedet for a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er det jo en helt anden funktion, der skal angribes på en helt anden måde, og umiddelbart ser det slet ikke ud til, at man kan integrere

∫ cos(et·t) dt

på en overskuelig måde.


Skriv et svar til: Integration af cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.