Matematik
Integralregning
Opgaven lyder:
To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)= x2 + 4x + 10
g(x)= x + 14
Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem arealet af M.
Først har jeg sat de to funktioner = hinanden og fået x= -4 og x= 1
Så har jeg sagt
∫1-4 (f(x)) dx - ∫1-4 (g(x)) dx = -20,833
Men det kan da ikke give minus kan det? Håber nogle kan hjælpe.
Har jeg gjort det rigtigt eller hvad er det jeg har gjort forkert?
På forhånd tak.
Svar #1
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
I intervallet [-4 ; 1] er g(x) ≥ f(x). Derfor er det
-4∫1 (g(x) - f(x)) dx
der repræsenterer arealet af punktmængden M . Ændr fortegnet i dit resultat for at finde arealet.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
