Matematik
Ligningen for en linje
02. maj 2005 af
Mowsiii (Slettet)
HEjsa. Jeg har virkelig brug for lidt hjælp til at komme vidre med noget matematik. Jeg har fået stille et opgave men ved ikke hvad jeg skal gøre!
Opgave lyder således:
Linjen n har negativ hældningskoefficient og danner en vinkel på 45° med x-aksen. Linjen m går gennem punktet P(3,-2) og står vinkelret på n. Angiv en ligning for m.
Opgave lyder således:
Linjen n har negativ hældningskoefficient og danner en vinkel på 45° med x-aksen. Linjen m går gennem punktet P(3,-2) og står vinkelret på n. Angiv en ligning for m.
Svar #1
02. maj 2005 af thomas88 (Slettet)
linjen n har selvfølgelig hældningskoefficienten -1.
Så har linien m hældningskoefficient 1. (a*c=-1, -1*c=-1 c=1)
m:y+2=1(x-3)-> m:y=x-5
Thomas
Så har linien m hældningskoefficient 1. (a*c=-1, -1*c=-1 c=1)
m:y+2=1(x-3)-> m:y=x-5
Thomas
Svar #2
02. maj 2005 af Mowsiii (Slettet)
OKi nice, men hvordan ved du at hældningskoefficienten er -1? Er det fordi vinkel er 45 grader??
Svar #3
02. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)
Ja det udledes af den information at vinklen mellem x-aksen og n er 45° og self. at den er negativ.
Skriv et svar til: Ligningen for en linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
