Matematik

produktet af 2 tal

16. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

produktet af to på hinanden følgende hele tal er 1122. bestem de 2 tal.

jeg vil stille det op således:

x*y=1122

men så ved jeg ikke hvad jeg skal derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af peter lind

Hvis de følger lige efter hinanden mår der gælde y=x+1 eller y = x-1 afhængig af om y er det største eller mindste af tallene


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2011 af SuneChr

Kald det ene tal for x og det følgende for (x + 1).

Vi får da:   x * (x + 1)  =  1122

som løses m.h.t.  x, som jo gerne skulle være et helt tal.


Svar #3
16. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

tak ^^


Skriv et svar til: produktet af 2 tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.