Fysik

Frekvensen af lys?

16. januar 2011 af yas-03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Kan ikke helt huske hvordan man beregnede frekvensen af lys? Min opgave lyder følgende hvis det kunne hjælpe: Beregn frekvensen af lys med bølgelængden 388,87 nm.

Håber I kan hjælpe.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af peter lind

Bølgelængde*frekvens = bølgehastighed.


Svar #2
16. januar 2011 af yas-03 (Slettet)

Hvordan skrives det i tegn?


Brugbart svar (6)

Svar #3
16. januar 2011 af mathon

                                 f = c/λ


Svar #4
16. januar 2011 af yas-03 (Slettet)

Tak for svar


Svar #5
16. januar 2011 af yas-03 (Slettet)

Forresten, kan det så passe at resultatet giver 388,87/3,00*108= 1,29*1010?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2011 af kankitolar (Slettet)

hURTIGT SPØRGSMÅL : hvordan kan man ødelægge en magnet ?? Pleeeaasss hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2011 af peter lind

Det har du jo fået svar på


Svar #8
16. januar 2011 af yas-03 (Slettet)

Nej det har jeg skam ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2011 af kankitolar (Slettet)

Ja , ved at smelte det på , men hvad mere ..


Svar #10
16. januar 2011 af yas-03 (Slettet)

#9 har du hørt om at oprette dit eget indlæg?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2011 af kankitolar (Slettet)

ja . men ingen svar , så jeg skrev det bare her .


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. februar 2018 af Dondomengo (Slettet)

Ved godt denne tråd er maaaange år gammel, men i dette eksempel, hvad er lambda så?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. februar 2018 af peter lind

bølgelængden


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2019 af Chrelleman (Slettet)

Men i opgaven har man jo kun fået oplyst bølgelængden, hvordan kan man så finde frekvensen, når man ikke kender bølgehastigheden???? Jeg sidder og har problemer med opgaven nu, så et svar ville være meget behjælpligt. vh. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. november 2019 af Chrelleman (Slettet)

Ved eftertanke er jeg kommet i tanke om at lysets i luft er 343 m/s, er det det???


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. november 2019 af peter lind

Lysets hastighed er 300.000 km/s


Skriv et svar til: Frekvensen af lys?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.