Matematik

Statistik (beregn sandsynlighed for diskret stok. var)

16. januar 2011 af JulieJense (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg forsøger at løse nedenstående opgave, og håber nogen kan hjælpe:

Lad Z betegne en diskret stokastisk variabel, der er uafhængig af X og har samme fordeling som X. Dvs.

P_Z(z)= 0,2  hvis z \in {-1,1}

               0,6  hvis z=2

              0      ellers

Vis: P(0<=X<=2Z)=0.64

Jeg har fundet supporten:

supp p_Z(z)= supp p_X(x)={-1,1-2}
og betragter A={x | 0<=x<=2z }
Nu er A ”snittet med” supp p_X(x) ={1,2}, hvorfor
 

P(0<=X<=2Z)=p_X(1)+p_X(2)=0.6+0.2=0.8

Hvad gør jeg galt?
 


Skriv et svar til: Statistik (beregn sandsynlighed for diskret stok. var)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.