Matematik
Normalfordelingspapir...
02. maj 2005 af
Marco (Slettet)
En stokastisk variabel X er normalfordelt, og der gælder, at
P(X>7)=0,05 og P(
Tegn på normalfordelingspapir grafen for fordelingsfunktionen for X¨
Angiv middelværdien og spredningen for X
Find P(X
Jeg har fået udleveret et stykke normalfordelingspapir, men jeg er ikke sikker på, hvordan jeg skal løse opgaven.
Middelværdien er vel bare myh (eller hvordan det staves), som jeg kan aflæse på grafen, men hvis man tegner grafen, så kan det ikke bruges... Håber I kan hjælpe
P(X>7)=0,05 og P(
Tegn på normalfordelingspapir grafen for fordelingsfunktionen for X¨
Angiv middelværdien og spredningen for X
Find P(X
Jeg har fået udleveret et stykke normalfordelingspapir, men jeg er ikke sikker på, hvordan jeg skal løse opgaven.
Middelværdien er vel bare myh (eller hvordan det staves), som jeg kan aflæse på grafen, men hvis man tegner grafen, så kan det ikke bruges... Håber I kan hjælpe
Svar #1
02. maj 2005 af erdos (Slettet)
Sandsynligheden for at X er større end 7 er 0,05. Sandsynligheden for at X er mindre end 7 må derfor være 0,95. Du plotter punkterne (3;0,40) og (7;0,95) ond på papiret og tegner grafen.
Middelværdien aflæses på x-aksen.
Spredning aflæses på x-aksen som den halve forskel mellem F(middelværdi-spredning) og F(middelværdi+spredning)
P(X<1,5) findes ved at gå til x-værdien 1,5 og op til linien, hvor sandsynligheden aflæses.
Middelværdien aflæses på x-aksen.
Spredning aflæses på x-aksen som den halve forskel mellem F(middelværdi-spredning) og F(middelværdi+spredning)
P(X<1,5) findes ved at gå til x-værdien 1,5 og op til linien, hvor sandsynligheden aflæses.
Svar #2
02. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
Marco,
Du véd, at
P(X > 7) = 0.05 og P(X =
For en normalfordelt, stokastisk variabel gælder det, at
P(X > x) = 1 - P(X =
Derfor haves
P(X =< 7) = 1 - P(X > 7) = 0.95
Endvidere er fordelingsfunktionen defineret som
F(x) = P(X =
En afbildning af fordelingsfunktionen F(x) mod en normalfordelt, stokastisk variabel X giver som bekendt en ret linie på normalfordelingspapir. Derfor indtegnes på normalfordelingspapiret en ret linie gennem punkterne
(3,F(3)) = (3,0.40)
(7,F(7)) = (7,0.95)
Middelværdi µ ('my'), spredning ('sigma') samt sandsynligheden
P(X
kan da bestemmes ud fra relevante aflæsninger på linien.
*) Husk, at P(X = x) = 0 for alle x E R ("en normalfordelt, stokastisk variabel har punktsandsynlighed 0"). Heraf følger, at P(X
//Singularity
Du véd, at
P(X > 7) = 0.05 og P(X =
For en normalfordelt, stokastisk variabel gælder det, at
P(X > x) = 1 - P(X =
Derfor haves
P(X =< 7) = 1 - P(X > 7) = 0.95
Endvidere er fordelingsfunktionen defineret som
F(x) = P(X =
En afbildning af fordelingsfunktionen F(x) mod en normalfordelt, stokastisk variabel X giver som bekendt en ret linie på normalfordelingspapir. Derfor indtegnes på normalfordelingspapiret en ret linie gennem punkterne
(3,F(3)) = (3,0.40)
(7,F(7)) = (7,0.95)
Middelværdi µ ('my'), spredning ('sigma') samt sandsynligheden
P(X
kan da bestemmes ud fra relevante aflæsninger på linien.
*) Husk, at P(X = x) = 0 for alle x E R ("en normalfordelt, stokastisk variabel har punktsandsynlighed 0"). Heraf følger, at P(X
//Singularity
Skriv et svar til: Normalfordelingspapir...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
