Matematik

promilleudregning

16. januar 2011 af davint (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

Hvad er min promille kl. 19.00  når jeg har drukket  13 genstande  fra kl 10.30  til kl 15.30  ?

jeg er mand  vejer 95 kg    (har ikke drukket fra 15.30  til blodprøve kl 19.00)

Er der nogle der kan regne den ud (bare cirka) 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Umiddelbart vil jeg henvise til følgende informationer:

"En genstand er defineret ved 12,0 gram ren alkohol. Da ethanol har en massefylde på 0,79g/ml, svarer en masse på 12,0 g alkohol til et rumfang på 15,3 ml. Det er stort set lig med alkoholindhol­det i en almindelig øl. Som tommelfingerregel kan vi i øvrigt regne med, at der også er en genstand i bl.a. et glas vin (120 ml), et glas hedvin (80 ml) og i et glas spiritus (40 ml).

Formel samt variable til beregning:

Alkoholpromillen = A / (p × r)

A = mængden af ren alkohol i gram
p = kropsvægten i kilo
r = reduktionsfaktor (0,68 for mænd og 0,55 for kvinder)

Andre faktorer som har indflydelse på alkoholpromillen, er bl.a. tiden (promillen falder med ca. 0,15 ‰ i timen), alder, maveindhold m.v. Disse faktorer tager Widmarks formel ikke hensyn til".

Informationerne er hentet fra http://www.emu.dk/gsk/fag/fys/ckf/fase1/1fokv/alkohol/promilleberegning/index.html.


Hvis du stadig ikke kan finde ud af det, må du gerne spørge igen. :-)
 


Svar #2
16. januar 2011 af davint (Slettet)

hej jippefant

hvor mange promille er der i en almindelig øl?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Benyt formlen Alkoholpromillen = A / (p × r)  i #1 og indsæt de kendte værdier.


Skriv et svar til: promilleudregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.