Matematik

f`(x0)=0

17. januar 2011 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man ligningen til f``(x0)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af NejTilSvampe

 ligesom alle andre ligninger. Du er nødt til at give os f'(x) først...


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2011 af SuneChr

Fortæller kun, at en eller anden funktion f har et ekstremum svarende til x = x0


Svar #3
17. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Opaven lyder først: Beregn ligningerne for tangenterne som rør x-aksen i -3,-1,3,1 Herved er mine punkter (-1,2) (-3,0) (1,0) og (3,0)

Derefter står der bare løs ligningen til f``(x0)=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2011 af NejTilSvampe

 der er også nødt til at stå hvad slags graf vi snakker om.


Svar #5
17. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Der er et billede af den i mat AB bogen STX opg. 240


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2011 af SuneChr

Mangelfuld opgave. Kan ikke løses ud fra det givne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2011 af NejTilSvampe

 Jeg gider ikke de her gætte lege. Næste gang så giv alle oplysningerne i #0. Du kan forsøge at beskrive hvordan grafen ser ud, eller tegne den i paint hvad ved jeg.. Men med de oplysninger du giver os kan vi ikke hjælpe dig.


Svar #8
17. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Kan man måske ikke løse den ud fra y-yo=a(x-xo)??


Svar #9
17. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Grafen er en parabel med to toppe. En der går opad og en der går nedad.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2011 af NejTilSvampe

#8 - du har ikke hældningen a. hvor du skal bruge f'(x).. og du skal også bruge den til at løse ligningen f'(x) = 0


Svar #11
17. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2011 af NejTilSvampe

 #9 - Et tredjegradspolynomium? 

y = ax^3 + bx^2 + cx + d

indsæt de 4 punkter du opgav i #3 og løs ligningssystemet mht. a,b,c og d. Indsæt de konstanter i den generelle formel igen og du har f(x).


Svar #13
18. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Hej! Jeg ved ikke om dette hjælper, men ved at kigge på tredjegradspolynomien har jeg fundet ud af at løsningen til ligningen skal give x=1,5 og x=2.


Skriv et svar til: f`(x0)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.