Matematik

Andengradsligninger?

17. januar 2011 af KrebsenJulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave jeg ikke helt kan få til at hænge sammen, og derfor håber jeg at der er nogen som kan hjælpe mig:). Det er indenfor noget med andengradsligninger.
Opgaven lyder:
I en retvinklet trekant ABC er sidelængderne a = x , b = x + 14 og c = x + 16
Bestem x og til slut trekantens sider.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2011 af mette48 (Slettet)

For en retvinklet trekant gælder pythagoras lærersætning, der siger at a2+b2=c2

værsierne ovenfor indsættes

x2+(x+14)2=(x+16)2                andengradsligningen løses

x2+x2+2*14x+142=x2+2*16+162          trækker x2 fra på begge sider

x2+28x+142=32x+162                            træk 32x +162 fra på bekke sider

                                                                  brud løsningsformelen for 2.gradsligninger                


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Du skal bruge pythagoras :) tror jeg . eller så kan du bruge cos eller sin når du kender den ene vinkel, nemlig 90 grader :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Præcis #mette48


Svar #4
17. januar 2011 af KrebsenJulie (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Andengradsligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.