Kemi

Koncentrationer

17. januar 2011 af jansørensen (Slettet)

Kulsyre er en divalent syre med syrestyrkekonstanterne Ks1 = 10-6,37 og Ks2 = 10-10,25. Beregn koncentrationerne af NH4+, NH3, CO32- og HCO3- i en 0,15 M opløsning af ammoniumcarbonat (NH4)2CO3. Der tages kun hensyn til ligevægten

NH4+ + CO32-  --> <-- NH3 + HCO3-    K = 10,0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af kuerten15

[NH4]+ =  2 * 0,15 M = 0,30 M

[CO3^2-] = 0,15 M

K = [NH3] * [HCO3-] / ([NH4+] * [CO3^2-]) = 10,0  =>

10,0 = x^2 / (0,30 M * 0,15 M) <=> x = 0,671 M = [NH3] = [HCO3-]


Skriv et svar til: Koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.