Matematik

Hjælp!

17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en bestemt strækning planlægger man at opsætte en ny elektrisk forsyningsledning. Hvis man vælger en led med tværsnitsareal x, målt i mm2, vil den samlede årlige ud (til forrentning, varmetab…)blive.

f(x)= 500+40x+=900000/x

Den årlige udgift f(x) angives i euro.
a) bestem den årlige udgift, hvis man vælger en ledning med et tværsnitsareal på 95 mm2.
b) bestem det tværsnitsareal, der giver den mindste årlige udgift.

I min første opgave har jeg placeret 95 i x’ernes plads. Og kommet frem til =900000/95 = x=347200/19 .

=347200/19 =18273,7 euro .
 

jeg er ikke sikker på om jeg har gjort det rigtig og jeg har ingen ide om hvordan jeg skal udregne opgave b.

håber i kan hjælpe


Svar #1
17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)

f(x)= 5000+40x+=900000/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2011 af Knotz (Slettet)

Hvordan er det lige, at du får 5000 + 40x til 900000/x?

Mangler der noget af din funktion eller hvordan?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af Hkonge (Slettet)

der skal stå:

f(x)=5000+40x+900000/x


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2011 af Knotz (Slettet)

Godt nok :)

Så skal du bare indsætte 95 på x's plads, altså:

f(95) = 5000 + 40*95 + 900000/95 = ...

Til b:

Her skal du differentiere funktionen, bestemme nulpunkter og monotoniforhold. Du vil da kunne se hvor grafens globale minimum er og finde den tilhørende x-værdi


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.