Matematik

bestem løsningen til ligningssytemet

18. januar 2011 af IdaIhle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hjælpsomme mennesker.

Jeg sidder fast efter lang tid med denne irriterende opgave, som burde være ret så simpel.

4x + 5y = 13
x - y = 1

Der er to forskellige måder at regne denne opgave, jeg mangler den måde hvor man ikke skal bruge hjælpemidler.

Er er der en der har lyst til at forklare og hjælpe mig med den? Eller har nogle tip til hvor jeg kan finde information evt. i bøger mm.. Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af mathon

           I:   4x + 5y = 13
           II:   x - y = 1                                       II multipliceres med 5 og kaldes III      

           I:   4x + 5y = 13
           III: 5x - 5y = 5                                    I og III adderes

                9x = 18

                x = 2                                            som indsat i   II: x - y = 1  giver

                2 - y = 1

                y = 1


Skriv et svar til: bestem løsningen til ligningssytemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.