Kemi

Aktuel/formel koncentration

18. januar 2011 af canocano (Slettet)

Hej

Jeg vil høre om der nogle der kan hjælpe med denne opgave:

4,00L 2,00 mol/L nikkelnitrat - opløsning skal fremstilles ud fra Ni(NO3)2 * 6H2O

a) Hvor mange gram stof skal der afvejes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Brug den molare masse af nikkelnitrat til at omregne mol til gram. Herved kendes antal gram nikkelnitrat pr. liter. Der ønskes 4 liter, hvorfor resultatet ganges hermed.


Svar #2
18. januar 2011 af canocano (Slettet)

okay tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2011 af mathon

                                                 vandfrit         vand
           M(Ni(NO3)2 * 6H2O)  =  (182,72 + 6·18,02) g/mol  =  290,84 g/mol

           n = V·c = (4,00 L) · (2,00 mol/L) = 8 mol


Skriv et svar til: Aktuel/formel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.