Matematik

Stamfunktion ???

18. januar 2011 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en bestemt produktion kan sammenhængen mellem produktionshastigheden og energiforbruget beskrives ved funktion

f ( x ) = 5,69* ( x - 67,2)^0,5 , 67,2 < x < 1050 

hvor f ( x) er produktionshastigheden ( målt i kg pr. time ) og x er energiforbruget ( målt i MJ pr. time) 

a. bestem produktionshastigheden ved et energiforbrug på 420 MJ pr. time, og bestem det energiforbrug, der svarer til, at produktionshastigheden er 130 kg pr. time. 

produktionseffektiviteten g ( x ), målt i kg pr. MJ, er givet ved 

g ( x ) = f ( x ) / x , 67,2 <x<1050 

hvor x er energiforbruget målt i MJ pr. time 

b. skitsér grafen for g, og bestem det energiforbrug, der giver den bedste produktionseffektivtet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af SuneChr

Du skal konkretisere dét, du vil have hjælp til.


Svar #2
18. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 begge =:S 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

 a.

Sæt x til 420 MJ pr. time og løs for f(x):

f(420) = 5,69*(420-67,2)^0,5 

Sæt f(x) til 130 kg pr. time og løs for x:

130 = 5,69*(x-67,2)^0,5

b. 

Benyt dig af, at ekstremumspunkt opnås ved at sætte den differentierede funktionsværdi g'(x) lig 0.


Svar #4
18. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 a. mange tak 

b. således ? 

g'(x) = - f(x) / x^2 _ 0 ?? 


Skriv et svar til: Stamfunktion ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.