Kemi

Lost Lost

18. januar 2011 af nonoo (Slettet)

Hej....Jeg er lost!!

Jeg skal beregn koncentrationen af saltsyren og ethansyre.

Jeg har det følgende opløsninger.

Kemikalier: 0,100 M NaOH, saltsyre med ukendt koncentration (omkring 0.08M), ethansyreopløsning med ukendt koncentration(omkring 0,08M).

A) titering af saltsyre.

Vi indstillede et pH-meteret ved hjælp af pufferopløsningen på pH=7,00.
Vi overførte 25,0 mL af den udleverede saltsyre med fuldpipette til et rent bægerglas. Vi tilsat magnet og placere pH-meterelektroden i opløsningen. Elektrodens glasdel skulle være fuldstændig nede i blandingen. Vi titrede med NaOH-opløsningen fra buretten.
I staten tilsat vi 2mL NaOH ad gang men omkring ækvivalenspunktet tilsættes kun små portioner. Det sammenhørende værdier af det tilsat mængder NaOH-opløsning og pH aflæste og notede vi i et skema.

B. titrering af ethansyre:
Det udførte vi på den samme måde som titreringen af saltsyre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

1. opskriv reaktionsligningerne for de 2 titreringer.

2. Beregn antal mol tilsat NaOH

3. Ud fra reaktionsligningerne, kan du se hvor mange mol syre der er tilstede

4. Du ved hvor mange mol syre der er til stede i din opløsning. Du har opløsningens volumen. n = V*c <=> c = n/V


Skriv et svar til: Lost Lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.