Matematik

isoler n i ligningen

18. januar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer..
Jeg er lidt i tvivl, hvordan jeg isolerer n i ligningen..

2a(n^2+b) = 4a^2

2an^2 + 2ab = 4a^2

2an^2= 4a^2 - 2ab

Nu ved jeg ikke helt , hvordan jeg skal komme videre..

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af peter lind

Divider ligningen med 2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Du skal ikke gange a ind, det er en service, at det står udenfor parentesen for dig, for så kan du bare gange det over:
2a(n^2+b) = 4a^2
<=>
n^2 + b = 2a
<=>
n^2 = 2a - b
<=>
n = kvdrod(2a-b)


Svar #3
18. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

jeg forstår ikke ..

n^2 + b = 2a skriver du.. men hvor bliver 4a^2 af så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2011 af peter lind

4a2/(2a) = 2a


Svar #5
18. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

altså du mener måske n^2= 4a^2 - 2ab / 2a
Herefter er det måske muligt at tage kvadratroden.. er det korrekt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er korrekt isoleret, hvis du sætter behørig parentes:

n2 = (4a2 -2ab) / (2a) ,

men det er da noget enklere at forkorte de (2a) ud, som det er foreslået i #1 og #2.
 


Svar #7
18. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

jeg kan ikke forstå den anden metode , jeg forstår ikke ikke helt hvor 4a^2 bliver af ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der gælder, at 4a2 = 2a·2a , så når man dividerer 4a2 med 2a, bliver der 2a som resultat, som det også er forklaret i #4.


Skriv et svar til: isoler n i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.