Matematik

Differentialeregning

19. januar 2011 af x00 (Slettet)

En funktion er givet ved forskriften

f(x) = 0,5x2 - 5,5x + * ln (x) + 8, hvor x>0.

a) Gør rede for, at grafen for f har to vandrette tangenter.

b) Benyt differentregning til at argumentere for grafens forløb.

Nogen der kan hjælpe med den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af mathon

dvs
         vis at
                             f '(x) = 0 har to løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2011 af peter lind

a) Vis at f'(x) = 0 har to løsninger.

b) Find  y værdierne til de fundne værdier i a) Undersøg hvor f(x) er voksende og aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2011 af mathon

dvs

                   x - 5,5 + (1/x) = 0           x>0              som multipliceret med x giver

                   x2 - 5,5x + 1 = 0                                 som du skal vise, har to løsninger


Svar #4
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Jeg skal først differentiere funktionen også sætte f'(x) lig med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2011 af mathon

ja


Svar #6
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

Funktionen differentieres ved brug af funktionen differentiering på TI-89-lommeregneren og sættes lig med 0:

(mellemregning)
Dette løses ved brug af funktionen solve på TI-89-lommeregneren:
x=1,5
V
x=4
En graf har en vandret tangent når f’(x) er lig med 0, herved er redegjort for at grafen for f har to vandrette tangenter.


er det nok når man skal gøre rede?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2011 af mathon

du kan nøjes med
                                      d = b2-4ac = (-5,5)2 - 4·1·1 > 0
hvorfor
                                      x2 - 5,5x + 1 = 0   har to løsninger

..............

i øvrigt er dine x-løsninger forkerte


Svar #8
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 er ikk helt med?

hvorfor skal jeg pludseligt bruge adengradsligningsløsningsformlen?


Skriv et svar til: Differentialeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.