Matematik

M/s til km/t

19. januar 2011 af Samix (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Når der omregnes fra m/s til km/t ganges der med 3.6

Så spørge jeg Hvorfor?

Er der nogen der har en forklaring, så vil jeg gerne havde den.

På forhånd Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Det er fordi, at 1 m/s svarer til 3,6 km/t

60 sekunder på 1 minut

3600 sekunder på 1 time.

Forstår du hvad jeg mener?


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. januar 2011 af NejTilSvampe

 der går  60minutter per time  og  60 sekunder per minut.

60 m/t * 60 m/s = 3600 s / m    altså 3600 sekunder per timer.

Der går 1000 meter per kilometer 

1000m = 1km

1km/t = 1000m / 3600s = 1/3,6 s/m <=> 3,6 km/t = 1 m/s


Svar #3
28. januar 2011 af Samix (Slettet)

 Når nu forstår jeg. Mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: M/s til km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.