Matematik

Integralregning

19. januar 2011 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære venner,

Opgaven lyder:

Bestem integralerne:

a, ∫(3x - (6/x3))dx =
b, ∫(-3e-4x+x3/2)dx =

Kan I hjælpe mig med at udlede dette meget brugervenligt? I behøver ikke at skrive regnereglerne, for dem har jeg i bogen, jeg har bare brug for, at nogen vil vise mig, hvordan de bruges i praksis.

Mvh
Julius


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Har du forsøgt selv at bruge regnereglerne? Benyt dem på hvert led i integranderne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2011 af NejTilSvampe

 a,  ∫ (3x1 - 6x-3) dx


Svar #3
20. januar 2011 af jalh (Slettet)

 Tak for svar #2! - det er netop et svar a la det, som jeg leder efter.

@#1 - Jeg har bare brug for at se andre benytte dem i praksis, før jeg selv udgiver mig på den helt store rejse; på den måde lærer jeg det bedst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2011 af Lipase (Slettet)

 "Try and error", sådan lære du bedst. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2011 af NejTilSvampe

#4 - tror det hedder "Trial by error"  :P 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2011 af Lipase (Slettet)

 #5

Mente bare "Prøv og fejl". Kan huske min lærer sagde det engang... tror jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2011 af mathon

                a)   ∫(3x - (6/x3))dx = ∫(3x - 6x-3)dx  =  (3/2)x2 + 3x-2 + k   =  (3/2)x2 + (3/x2) + k


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.