Matematik

HJÆLP!

20. januar 2011 af SanneG1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej hjælpsomme mennesker!

Har et problem med denne her opgave, nogen som kan give mig en forklaring og en løsning..

På forhånd, tak.

Konstruer en trekant med grundlinje på 5 cm.
Vinklerne ved grundlinjen er 60° og 30°.
a) Hvor stor er den tredje vinkel?
b) Mål længderne af de to andre sider.
c) Beregn trekantens areal


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Husk nu at en trekant er 180° så hvis 60° og 30° = 90° så må den anden jo være 90°

60 + 30 + 90 = 180°

og fordi der er 90° i trekanten så er det en retvinklet trekant.

derefter skal du bare måle længderne, og beregne arealet.

Hvis der er noget du ikke har forstået, så spørger du endelig løs!


Svar #2
20. januar 2011 af SanneG1 (Slettet)

Hvordan var det nu man målte længderne? :)

- Sorry, er bare lidt blank i dag.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker om man skal bruge pythagoras a2 + b2 = c2 eller om det bare er at tage sin lineal og måle løs.. Jeg går nemlig kun i 8. klasse haha (:

Hmm.. men hvilken en af de to metoder det er, er jeg ikke 100 % sikker på...


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2011 af mette48 (Slettet)

b) Mål længderne af de to andre sider.

dette gøres med en liniel med mål


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Nu kan jeg ligeså godt spørge, hvornår bruger man så pythogoras sætning, a2 + b2 = c2?


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.