Matematik

hjææææælp

21. januar 2011 af lennyx (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Hej folkens!   

håber i vil hjælpe mig..

x   20     40       60      80     100  

y 0,48   1,12   1,46   2,12   2,52            

1) gør rede for at x og y er ligefrem proportionale

2) Bestem proportionalitetskonstanten og giv en tolkning af den                                                                                                                                                                          


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Dine x'er og y'er er ikke ligefrem proportionale


Svar #2
22. januar 2011 af lennyx (Slettet)

 hvordan kan jeg se de ikke er det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis en række x'er og y'er er ligefrem proportionale, skal det gælde for dem alle, at x = k * y

k er altså = x / y

Første talpar: 20 / 0,48 = 41,67

Andet talpar: 40 / 1,12 = 35,71

Altså et helt andet k

Og det samme med de andre talpar.

Og når definitionen ikke er overholdt, kan det jo godt blive vældig svært, at gøre rede for proportionaliteten - ik' ?
 


Skriv et svar til: hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.