Matematik

Udtrykke en variabel

21. januar 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har et hurtigt spørgsmål til en opgave, hvor variablen x omskrives til et andet udtryk. Er der en, der kan fortælle mig, hvordan man omskriver denne?

I bogen står der:

"A strip of area parallel to the base is selected as shown in the figure, and it has the area

dA = x dy = [(h - y)b/h] dy"

 Figuren er vedlagt som word fil.

 Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Figur.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2011 af navn1994 (Slettet)

 Jeg har et hurtigt spørgsmål til en opgave, hvor variablen x omskrives til et andet udtryk. Er der en, der kan fortælle mig, hvordan man omskriver denne?

Ja, det kan jeg godt. Din kurder! =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Figuren viser to ensvinklede trekanter. Af de ensliggende sider ses, at

h/b = (h-y)/x ,

hvoraf ses, at

x = (h-y)·b/h


Svar #3
21. januar 2011 af turk89 (Slettet)

#1

Øh, what?

#2

Mange tak! :)


Svar #4
21. januar 2011 af turk89 (Slettet)

#2

Hvad med denne her?

Der står:

"dA = ( 4 - x ) dy = 4 ( 1 - y2 / 9 ) dy"

Sidse trin har jeg svært ved at gennemskue.

Vedhæftet fil:Figur.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I den opgave er x = (4/9)y2 , så

4 - x = 4 - (4/9)y2 = 4·(1 - y2/9)


Svar #6
23. januar 2011 af turk89 (Slettet)

#5

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2011 af navn1994 (Slettet)

#6 det var så lidt. =) Bare spørg mig igen


Skriv et svar til: Udtrykke en variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.