Matematik

Differentialligning

21. januar 2011 af regitze1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi får givet funktionen f som har forskriften f(x) = x3 + 2*expx. Vi skal vise at f er en løsning til differentialligningen              y ' = y - x2 (x - 3) 

Nogle der kan hjælper ved ikke hvordan det skal laves...


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2011 af dnadan (Slettet)

Hint:

 f ' = f - x2 (x - 3)  og f(x)=x3+2ex => f'(x)=...

Indsæt da både f'(x) og f(x) og reducér.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Bare indsæt i i diff. ligningen:
f '(x) = f(x) -x^2(x-3)
<=>
3x^2 + 2exp(x) = x^3 + 2exp(x) - x^2(x-3) = x^3 + 2exp(x) - x^3 + 3x^2 = 2exp(x) + 3x^2


Svar #3
21. januar 2011 af regitze1992 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.