Kemi

HELP - Puffer - PH

21. januar 2011 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen...

HJælp med opg. c og d taak (de andre har jeg regnet)

Benzoesyre C6H5COOH bruges sm konserveringsmiddel i f.eks. frugtjuice, hvor det hæmmer væksten af mikroorganismer. Syren reagerer med vand efter følgende reaktionsskema:

C6H5COOH(aq) + H2O(l) <<>> C6H5COO-(aq) + H3O+(aq)

a) Beregn pH for en opløsning, hvor stofmængdekoncentrationen af benzoesyre er 0,010M ( vurder ud fra Ks, om der er tale om en svag syre, en middelstærk syre eller en stærk syre)


b) 25,0 mL 0,010M benzoesyre tilsættes 17,0 mL 0,012 M NaOH. Beregn blandingen pH. (tænk over, hvad blandingen efter tilsætning af NaOHindeholder)


c) Beregn forholdet mellem de aktuelle koncentrationer af benzoationer C6H5COO- og benzoesyre i en juice med 1) pH = 4,0 og 2) pH = 6,0

Den konserverende effekt skyldes benzoesyren.

jeg ved at her skal jeg bruge puffer ligning, men skal jeg sætte log(nb/ns) lige x??? og finde x??

d) Ved hvilken af de to pH-værdier har opløsningen den største konserverende effekt? Svaret skal begrundes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2011 af mathon

                  n(C6H5COO-) / n(C6H5COOH) = 10pH-pKs

                                                                                              pH = 4,0:  104,0-4,19  = 0,65

                                                                                              pH = 6,0:   106,0-4,19 = 64,57


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2015 af TheFimbe (Slettet)

kan se det er en gammel tråd, men er svaret så:

1 benzoesyre / 0,65 benzoationer     eller omvendt????


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2015 af mathon

Den konserverende effekt er størst ved den pH-værdi, hvor den aktuelle koncentration af benzoesyre er størst.


Skriv et svar til: HELP - Puffer - PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.