Matematik
Integralregning
Hej allesammen!
Har lidt svært ved følgende opgave, så håber, at nogen kan hjælpe mig!
Vi har to funktioner f(x) og g(x). g(x)=e^(x/5)
Arealet af det område der afgrænses af de to grafer og linjerne med ligninger x=3 og x=11 er 16.
Vi vil bestemme ∫f(x)dx, hvor 3=a og 11=b
Svar #1
22. januar 2011 af mathon
det antages, at
f(x) ≥ g(x) for x∈[3;11]
3∫11(f(x) - g(x))dx = 3∫11f(x)dx - 3∫11e0,2xdx = 16
3∫11f(x)dx - 5[e0,2x]311 = 16
3∫11f(x)dx - 5(e2,2 - e0,6) = 16
3∫11f(x)dx = 16 + 5(e2,2 - e0,6) = 52,0145
Svar #3
22. januar 2011 af placebo321 (Slettet)
#2 Funktionen antages at være kontinuert i intervallet. Hvis g(x) var større i intervallet vil det jo betyde, at de to grafer havde et skæringspunkt i intervallet. Da dette ikke er tilfældet er f(x) ≥ g(x) for alle x i intervallet.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
