Matematik

Ekstrema

22. januar 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa.

Jeg er kommet i det lille uheldige problem, at jeg er blevet bedt om at finde ekstrema, men jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør!!

Jeg skal finde ekstrema for f som er: f(x) = x^3-3x^2-10x+24

Og den har nulpunkterne: x = -3, x = 2 og x = 4. 

Hvordan er det så lige at fremgangsmåden er, for at finde maksimum og minimum? 

Tak på forhånd. 

- Klara. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Svar #2
22. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

Okay, jeg har f'(x), som er: 3x^2 - 6x - 10

Men hvordan er det jeg så laver den der: f'(x) = 0 ?

Og er det via f'(x) man skal finde ekstrema, når nu der står i spørgsmålet at jeg skal finde det for f(x) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2011 af peter lind

Du skal løse ligningen f'(x) =3x2-6x-10 = 0. De eneste muligheder for at der er ekstrema er for de værdier af x hvor der gælder  f'(x) = 0. Hvis du vil have mere præcist at vide hvad det er skal du også foretage en fortegnsundersøgelse af f'(x)


Skriv et svar til: Ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.