Matematik

Beregn ligningen for den rette linje (forskriften for den lineære funktion) som går igennem punkterne.

22. januar 2011 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: C-niveau

 som står foroven, har jeg med lineære funktioner. 

funktionen er såleden (-1,2; 3,4) og (3,4; -4,1)
 

Nogle der har forslag til at bryde den? Det er noget med y1 og y2, således også x1 og x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af mette48 (Slettet)

For en ret linie er y=ax+b

a=(y2-y1)/(x2-x1)

beregn a

indsæt a samt koordinaterne for et af punkterne i ligningen og isoler b


Svar #2
23. januar 2011 af mr.troublemaker (Slettet)

 hvad i denne ligning er x1 og y1 samt x2 og y2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af mette48 (Slettet)

(x1,y1)=(-1,2; 3,4) og (x2,y2)=(3,4; -4,1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af SimonBodholdt (Slettet)

Hvis du skal finde A skal du bruge:

A = (y2-y1)/(x2-x1)

men hvis du også vil finde B skal du bruge:

B = y1-ax1 eller y2-ax2


Svar #5
23. januar 2011 af mr.troublemaker (Slettet)

 taksa, har fundet ud af nu(: 


Skriv et svar til: Beregn ligningen for den rette linje (forskriften for den lineære funktion) som går igennem punkterne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.