Matematik

differentialligninger

22. januar 2011 af pretty2710 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvad er løsningen til ligningen:

f `(x) = f(x) * (x^2-9),           y > 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen ved separation af de variable

dy/dx = y·(x2 -9) ,

∫(1/y) dy = ∫ (x2 -9) dx ,

ln(y) = (1/3)x3 -9x + k ,

y = f(x) = c·e(1/3)x^3 -9x


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.