Matematik

Find b og c, når man kender toppunkt

23. januar 2011 af Mari5093 (Slettet)

Hej allesammen :D

Skal aflevere en opgave på tirsdag, men er i tvivl om et spørgsmål.

En parabelfunktion har ligningen f(x)=-2*x^2+b*x+c og har toppunkt i (-1,-8)
 

Find b og c

Jeg har fundet, at ligningen er -2*x^2+4*x-14, men denne ligning har ikke toppunkt i (-1,-8), så er ligningen vel forkert? 


 

Håber I vil tage jer tid til at hjælpe

- Matias :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af mathon

                  -b/(2a) = -1

                   -b/(2·(-2)) = -1

                    b = -4

.

                    -2·(-1)2 - 4·(-1) + c = -8


Svar #2
23. januar 2011 af Mari5093 (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar.
 

- Sætter du blot b ind i formlen og isolerer c?
Og grundet til,at du sætter det til = -8 er det ikke idet y-værdier er -8?

Kan se, at jeg har glemt, at a er negativ, derfor jeg har fået en forkert c-værdi :D


Skriv et svar til: Find b og c, når man kender toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.