Matematik

ligning for tangenten

23. januar 2011 af Leo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave som lyder sådan:


Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet (3,f(3)).
 

jeg har løst den sådan:


F(x)= 3x^2+2x
F’(x)= 6x+2
F(3)=6*3+2*3
F’(3)= 6*3^2+2*3=24
Y= f’(x0) (x-xo)+(f(x)
Y= 60 (x-3)+24
Y= 60x-180+24
Y=60x-156
 

men er i tvivl om den er rigtigt, så der nogen der lige hurtigt kan tjekke den igennem og tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af speedmaster003 (Slettet)

 jeg får den til noget andet . 

her er in udregning . 

f(x)=3x^2+2x
P(3,33)

f´(x) = 6x+2

a=f(3)=20

Y=a((x-X0)+Y0

Y=20* (x-3)+33

Y=2x-27


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af peter lind

3 og 4 ligning. Du bytter om på hvad der er F' og F. Det er sandsynligvis blot en skrivefejl


Svar #3
23. januar 2011 af Leo123 (Slettet)

 speedmaster kan du beskrive dine beregninger mere detaljerede for de ser forvirrende ud


Svar #4
23. januar 2011 af Leo123 (Slettet)

 peter lind hvad siger du er den rigtig eller forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2011 af speedmaster003 (Slettet)

 yuup . 
Du har et punkt p(3f(3)) 

Du sætter først 3 tallet ind i f(x) og får det endelige punkt til (3,33) 

Så differentierer jeg f(x) 

Der efter sætter jeg 3 tallet ind i f´(x) hvor jeg finder af hældningen. 

Og så sætter jeg ind i formlen Y=a(x-x0)+ yo

hvor a er 20 

X0=3 

og y0= 33 

og får s¨å den endelige ligning ;) 


Svar #6
23. januar 2011 af Leo123 (Slettet)

 jeg er med, men det eneste jeg vil vide er hvor får du y0 til 33 fra

og hvordan bliver Y=20* (x-3)+33 til Y=2x-27


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2011 af speedmaster003 (Slettet)

Det selvfølgelig 20x det var taste fejl

Da dit punkt hedder p3f(3)

Sætter man f(3) ind i f(x) og får 33 også er punkter p(3:33)


Svar #8
23. januar 2011 af Leo123 (Slettet)

tusind tak er med nu


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.