Matematik

Vektor - projektion

23. januar 2011 af An1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal beregne længden af en projektion ved hjælp af denne formel: v = (a·b)*b/ ´b|2.

Jeg ved at |vektor a| = 7, |vektor b| = 3 og at vektor a * vektor b = 2.

Hvordan omregner jeg så |vektor a| og |vektor b| til bare at være vektorer og ikke i numerisk for dette skal jeg jo netop bruge i min formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af peter lind

Det behøver du ikke. Du kender jo a·b og længden af b. Den del der siger gange vektor b, bliver du nød til at have stående som vektor b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af zilano (Slettet)

Heej jeg sidder her med mine opgaver, jeg ved ikke hvad jeg skal skive om Coop Danmarks historie, vil I ikke nok hjælpe mig jeg skal fremlægge nu på torsdag:(


Svar #3
23. januar 2011 af An1992 (Slettet)

Det da egentlig rigtigt... Så kommer den jo til at hedde 2/(3^2)*vektor b

Hvad var det du sagde at jeg skulle gøre med det sidste vektor b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af peter lind

Den er du nød til at blive stående som det er. Du kan blot skrive de 2/32 lidt pænere.


Svar #5
23. januar 2011 af An1992 (Slettet)

Jeg kan jo ikke bare lade det stå når jeg skal udregne en projektion af vektor a på vektor b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2011 af peter lind

Det har du jo også gjort. Der er ikke angivet i opgaven, hvilken retning b peger i, så du kan ikke mere.


Svar #7
23. januar 2011 af An1992 (Slettet)

Jamen det bliver da et problem eftersom min næste opgave lyder:

vektor v er bestemt ved v= 4a+5b og nu skal jeg udregne længden af vektor v?


Svar #8
23. januar 2011 af An1992 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2011 af mathon

benyt
                              det almene udtryk

                                                |a+b|2 = |a|2 +  |b|2 + 2·a·b                          (fed = vektor)


Svar #10
23. januar 2011 af An1992 (Slettet)

undskyld, men kan godt nok ikke se hvordan jeg skal benytte det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2011 af mathon

                                                             |4a+5b|2 = |4a|2 + |5b|2 + 2·2 =

                                                             16·|a|2 + 25·|b|2 + 4 =

                                                             16·72 + 25·32 + 4 =

                                                             784 + 225 + 4 = 1013

                                                             |4a+5b| = √(1013) ≈ 31,83


Svar #12
23. januar 2011 af An1992 (Slettet)

TAK :-)


Skriv et svar til: Vektor - projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.