Matematik

enkeltlogaritme

23. januar 2011 af seha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :) Er der nogen der kan forklare mig hvordan man laver denne opgave? bare en forklaring.

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3,2• 1,13x .
Tegn grafen for f i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem.

En eksponentielt aftagende funktion g har halveringskonstant 7, og g(1) = 8,2.
Tegn grafen for g i samme koordinatsystem som grafen for f.
Løs ligningen f(x) = g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 Find to punkter på grafen og forbind dem med en retlinje på et enkeltlogaritmisk papir.

g har en hældning på 7 og er aftagende i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem, og går gennem punktet (1;8,2)

Tegn både f og g, og marker der hvor de krydser hinanden. X-koordinatet til det punkt er løsningen til ligningen f(x) = g(x).


Svar #2
23. januar 2011 af seha (Slettet)

men hvordan skal jeg tegne funktionen f ind på enkeltlogaritmisk papir? hvad skal de tal i y- aksen og x-aksen  være?  


Svar #3
23. januar 2011 af seha (Slettet)

 Skal jeg starte med at skrive 1,13 på x-aksen ? eller er det forkert.. forstår det ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af NejTilSvampe

Det er ikke anderledes end når du tegner en funktion  y = ax + b  i et normalt koordinatsystem.

 kan desværre ikke skære det mere ud i pap. Du må spørge din lærer er jeg bange for. 


Svar #5
23. januar 2011 af seha (Slettet)

 okay, tror jeg er lidt med nu. Men forstår det stadigvæk ikke helt. Men tak for hjælpen ellers :)


Skriv et svar til: enkeltlogaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.