Matematik

Rentedage

23. januar 2011 af Casper1996 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej,

Jeg ville spørge om denne udregning er rigtigt...

6/9 - 1/11

11-9 måneder 

6-1 dage

= 2*30-5 rentedage = 55 rentedage


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ja, 55 dage er korrekt.

Fra 6/9 til 30/9 er der 24 dage

Og fra 30/9 til 30/10 er der 30 dage

Og endelig 1 dag fra 30/10 til 1/11

= 55 hvis du lægger dagene sammen.

Din beregning er selvfølgelig også helt okay at bruge :)


Svar #2
23. januar 2011 af Casper1996 (Slettet)

 Godt, skulle bare lige være sikker. Tak :D


Svar #3
23. januar 2011 af Casper1996 (Slettet)

Er de her så også rigtige.....:

1/5 - 16/8 = 75 rentedage

og

1/6 - 13/9 = 78 rentedage


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Nej, de er derimod ikke rigtige.

Nr 1: 1/5 - 16/8 er der 3 måneder + 15 dage = (30*3) + 15 = 105 dage

Nr 2: 1/6 - 13/9 er der 3 måneder + 12 dage = (30*3) + 12 = 102 dage


Svar #5
23. januar 2011 af Casper1996 (Slettet)

Ok tak ;D


Svar #6
23. januar 2011 af Casper1996 (Slettet)

 Så når det sådan her: 1/5 - 16/8 skal man addere(30*3) + 15 ,

men hvad skal man så med den her?: 24/12 - 7/4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

1: Korrekt forstået

2 er lidt mere tricky, da du ikke bare kan gøre det på helt samme måde - her ville jeg gå fra 24/12 til 7/1 og herefter tælle måneder. Dvs: 13 dage + 3 måneder (13+(3*30)) = 103 dage

Du kunne også sige, at der fra 24/12 til 24/4 er 4 måneder eller 120 dage og så trække 17 dage fra, da vi jo kom 17 dage for langt, så for du også 103 dage som facit.

Matematik kan gøres på mange forskellige måder, bare facit er rigtigt :)


Svar #8
23. januar 2011 af Casper1996 (Slettet)

Ok tak. Jeg tænkte nok, den var svær, men godt formuleret. Lærerne går jo efter facit...:D


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ja, og så alligevel ikke... Når du en gang skal op til folkeskolens afgangsprøve i matematik (problemløsning), så SKAL man have en lille smule tekst, udregning og så selvfølgelig, så vidt muligt, et korrekt facit.

Tekst - Udregning - Facit


Svar #10
23. januar 2011 af Casper1996 (Slettet)

Det skal jeg nok huske.......:D


Skriv et svar til: Rentedage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.