Matematik

ubestemte integraler

23. januar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg håber i kan hjælpe mig med at bestemme følgende to integraler da jeg er i tvivl ..

b ) (3 / t + 3/t^2)   = ln(3) +ln(-3)   ... jeg er meget usikker her, da jeg ikke er klar over hvad man gør med t^2

e ) ( x^1/3 + 4 kvadratrod x ) dx .. er det noget med 4/3x^ 3/4 ...

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 b )  du kan ikke tage ln til 0 eller negative tal, så hvad handler det her om?

 e ) ∫ ( x^(1/3) + 4x^½ ) dx 

og brug så reglen : ∫ xn dx = xn+1/(n+1)


Svar #2
23. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

jeg forstår det ikke.. hvorfor kan jeg ikke tage ln(9) nu ? .. Jeg spørger om hjælp til 3 / t ^ 2  :s ..


Ja i opgave e , må der vel stå 4/3 x^ 3/4 eller hvad... men hvad så med 4√ x , er det ikke 4 * 2/3 √ x ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

∫(a*x^n)dx = a * [x^(n+1) / (n+1)] + k

∫(3*t^(-1)+3*t^(-2))dt = 3*∫(t^-1 + t^-2)dx = 3*[ln|x|-1/x] + k


∫(x^(1/3)+4*x^(1/2))dx = (3/4)*x^4/3)+4*(2/3)*x^(3/2) + k =

(3/4) * x^(4/3) + (8/3) * x^(3/2) +k


Svar #4
23. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

Jeg synes godt at din forklaring er meget indviklet .. :o jeg forstår ikke helt forklaringen til opgave 2


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Den første linie er simpelthen integrations-formlen, som står i din mat.-bog. Forklaringen fremgår faktisk af denne formel, kan man sige.

Husk, at matematik ikke læses som en roman, men ved, at man stopper, når der er noget man ikkeiforstår, og sætter sig ind i det.

Hvis man bare læser videre, taber man helt tråden efter kort tid.

Så hvorfor formlen er, som den er, det er forklaret, da den blev udviklet i bogen.

Derefter er den til at bruge ligesom en madopskrift, der beskriver, hvad man skal gøre trin for trin.

Når man integrerer x^n, forhøjer man eksponenten (n) med 1 og ganger leddet med (n+1).  Den samme regel står iøvrigt i # 1.

Prøv igen  l-a-n-g-s-o-m-t  . . . det  er den samme regel for hvert led lige undtaget ∫(1/x), der som et særtilfælde integreres til ln|x|.

Vis mig hvor langt du når på egen hånd, så kigger vi på det, når du går i stå ;-)

Klem på! 


Skriv et svar til: ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.