Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimal mængde og pris

25. januar 2011 af lindevej (Slettet)

En virksomhed, der sælger vare i DK, vil begynde at ekportere varer til Tyskland.

Prisafsætningsfunktion for DK:

p=-1/1000m+50

For Tyskland:

p=-1/4000m+30

De variable omk. er 4 kr. op til en afsætning på 50.000 stk. og vil derefter stige til 6 kr. op til en kapacitetsgrænse på 70.000 kr.

Sælgeren i Tyskland skal have 5 kr. pr stk. i fortjeneste.

Jeg er kommet frem til deres fælles m er:

DK:

GROMS = -1/500m+50

gange med 500 for at isolere m

m = -500GROMS+25000

Tyskland:

GROMS = -1/2000m+30

gange med 2000 for at isolere m

m=-2000GROMS+30

Fælles formel for GROMS og m:

M=-2500GROMS+85000

GROMS =-1/4000m+21,25

Spørgsmål: hvordan finder jeg frem til den optimale mængde for DK og Tyskland ud fra disse forudsætninger?


Skriv et svar til: Optimal mængde og pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.