Matematik

Rente regning

25. januar 2011 af bobop (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bank tilbyder en konto med fast årlig rente hvor et beløb på 15000 kr fordobles på 20 år.

Bestem den årlige procentvise rente for banken?

Jeg er indtil videre kommet til:

2x15000(1+r)^20 og så kan jeg ikke komme videre!    Kan du hjælpe mig videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af Gestuz (Slettet)

 r = n√kn - 1
          k0

prøv denne formel :-)


Svar #2
25. januar 2011 af bobop (Slettet)

Hvad er det nu Kn og Ko indikerer? Start og slutværdi?

20√x15000/3000 - 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2011 af Gestuz (Slettet)

K0 = 15.000

Kn = 30.000

n = 20 år

      30000 = 15000 (1+r)20
⇔ 30000/15000 = (1+r)20

      20√2 = 1+r
20√2-1 = r
⇔ r = 0,0352649
⇔ r = 3,53 % har den årlige procentvise rente været 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2011 af Gestuz (Slettet)

 Gav det mening? Spørg endelig..

Til dit tidligere spørgsmål indikerer som du selv nævnte,


K0 = startkapital (hvad har vi))
Kn = fremtidskapital (hvad får vi?)
 


Svar #5
25. januar 2011 af bobop (Slettet)

Ja det er perfekt det er let forståeligt. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2011 af Gestuz (Slettet)

 Super :-) Det var så lidt! Ha' en god dag


Skriv et svar til: Rente regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.