Matematik

HASTER

25. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

  Jeg har en opgave med at jeg skal lave en cirkeldiagramer, som viser resulterne på en klasses avissamling.

     

5.A : 960 KR

5.B 1650 KR.

5.C: 1230 KR.

6.A 1860 KR

6.B 640 KR.

6.C 2840 KR.

Kan ikk regne procent og grader ud .. :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Du plusser alle tallene som bliver 360 grader (en hel cirkel) = 100%

Dernæst tager du fx 960 ud af den sum i alt du får. Jeg kan så fortælle dig at summen er 9.180 KR.

960 ud af 9.180 (skriv op som en brøk, og lav divisionen) = ~ 10,46%

Dernæst tager du de 10,46% ud af de 100% (360 grader), for at finde ud af hvor mange grader du skal afsætte. 10,46% af 360 = 37,656 grader. 

Når du har gjort denne fremgangsmåde med alle tallene, så vil du opdage at hele cirklen til sidst er fyldt ud. (hvilket i øvrigt også er meningen :))


Svar #2
25. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Tusind tak ! :-D


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.