Matematik

Integralregning

25. januar 2011 af boesse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan fikse denne opgave? :-)

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3x^2 - 21x + 30

a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P (2,42)

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af mathon


       Vis hvordan du har integreret f(x):


Svar #2
25. januar 2011 af boesse (Slettet)

 hvordan gør man det? er ikke særlig god til integral regning


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2011 af mathon

           ∫ (3x2 - 21x + 30)dx = ∫ 3x2dx  -  ∫21x dx  +  ∫30dx

.........

      ∫ k·xndx = (k/(n+1))·xn+1


Svar #4
25. januar 2011 af boesse (Slettet)

 når man skal sætte grænser på, skal man så ikke godt nok sætte den største øverst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2011 af mathon

Jo


Svar #6
25. januar 2011 af boesse (Slettet)

 mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.