Fysik

Brydningsloven

25. januar 2011 af kaaaaaaat (Slettet) - Niveau: C-niveau

 jeg kan slet ikke finde ud af hvad brydningsloven er for noget, og hvordan jeg skal forklare det i en fysikrapport. til sidst skal jeg komme med en konklusion, så please... hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af mathon

                         sin(i)/sin(b) = n


Svar #2
25. januar 2011 af kaaaaaaat (Slettet)

 men hvad betyder det? altså jeg mener.. hvad er n? og hvad bruger man brydningsloven til? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2011 af mathon

                        i er vinklen mellem den indfaldende lysstråle og indfaldsloddet i punktet

                        b er er vinklen mellem den brudte lysstråle og indfaldsloddet i punktet

                        n er er det brydende stofs brydningsindeks


Svar #4
25. januar 2011 af kaaaaaaat (Slettet)

 så hvis sin(i)= 0,174, og sin(b)= 0,105 og det divideret med hinanden =1,657. er 1,657 så "n"?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Hvis man kan måle både indfaldsvinklen i og brydningsvinklen b, kan man bestemme stoffets brydningsindeks n.


Skriv et svar til: Brydningsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.