Matematik

Tangentens hældningkoefficient

25. januar 2011 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved forskriften

f(x) = x3 + x
 

Jeg har fået til opgave at finde ligningerne for de tangenter til grafen for f, der har en hældningskoefficient på 4. Dette har jeg gjort.
Ligningerne for de to tangenter til grafen for f er y2=4.*x + 2. og y1=4.*x - 2.

Næste spørgsmål i opgaven lyder således:
Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvori tangenten har den mindste hæld-
ningskoefficient.

Hvordan gør jeg dette? Jeg er ikke helt med på hvordan hældningskoefficienten kan blive/være mindre. Er den ikke konstant?


Svar #1
25. januar 2011 af kiskiss (Slettet)

f(x) = x^3 + x*


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2011 af mathon

     f ''(x) = 0


Skriv et svar til: Tangentens hældningkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.