Fysik

Fysik . Ved du det?

25. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg er i gang med en fysik opgave, men jeg er gået i stå .. Håber der er nogle, som vil hjælpe mig.

Den større kendte havdybde er på 11033 m. Denne havdybde er målt i Marinergraven i Stillehavet. Beregn trykket på bunden af Marinergraven. Antag at lufttrykket er 1 atm og anvend, at saltvands densitet er 1,03 g/cm3.

Skal man så ikke gøre således:

P= densitet gange højde gange g + p0

P= 1,03 g/cm3 gange 11033 m gange 9,82 N/kg + ?

Jeg kan ikke finde ud af hvad p0 skal være ? Det med 1 atm forstår jeg ikke helt ..

Håber i vil hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

p0 er barometerstanden = det lufttryk, der er over vandoverfladen. Det er givet til 1 atm.

Dine formler er ok.

Pas på enhederne, når du beregner trykket.


Skriv et svar til: Fysik . Ved du det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.