Tysk

Hvornår er det sehr / viel?

25. januar 2011 af Snowflake95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Vil gerne vide i hvilke tilfælde man bruger "sehr" og hvornår man bruger "viel"? Hvad er forskellen? Hvornår må man bruge det ene men ikke det andet?

På forhånd, Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af navn1994 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Generelt siger man, at man benytter "viel" når det er i hvilken grad det er. Altså når det er mange (tælleligt - fx i en familie). Fx mange mennesker - det hedder IKKE Sehr Menschen, men derimod viele Menschen.

Sehr bruges, når man ikke kan tælle det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Dansk "meget" hedder foran en positiv "sehr" (= sehr schön)  foran en komparativ "viel" (= viel schöner).    

Står "meget" knyttet til et verbum, betegner "sehr" graden, styrken ( = i høj grad), "viel" hyppigheden, omfanget ( = i stor mængde).

Du bist sehr klug, aber ich bin noch viel klüger.  Inge ist ein sehr nettes Mädchen, aber Helle, meine ich, ist, viel netter.   Er arbeitet viel in seinem Garten.     Viel zu wenig (= alt for lidt).  Dies ist ein vielgelesenes Buch. Dies ist ein sehr langweiliger Roman.

        


Skriv et svar til: Hvornår er det sehr / viel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.