Fysik

Magnetfelt mm.

26. januar 2011 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, som i nok ved gælder, at hvis en elektrons hastighed står vinkelret på et magnetfelt at:
F = Bev
Hvis den ikke skydes vinkelret inde på feltet gælder:
(1) F = Bev * sin(thetha), hvor thetha er vinklen mellen de to felt-linjer.
Med en vektorformuleringen gælder:
(2) F = -e(B x v), x betegner krydsproduktet mellem de to vektorer.

Mit spørgsmål: Hvordan kan jeg vise at (1) gælder ud fra krydsproduktets egenskaber i (2)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af peter lind

brug |a×b| = |a||b|sin(v), hvor v er vinklen mellem vektorerne


Skriv et svar til: Magnetfelt mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.